Tekst (smal)

Zes vragen over de tariefactie voor minimahuishoudens

In deze tijden van stijgende kosten voor levensonderhoud wil de Vervoerregio de inwoners uit de regio met een kleine beurs tegemoet komen. Daarnaast willen we het ov-gebruik in de regio stimuleren. Daarom komt er weer een tariefactie waarbij zes 1,5 uurs tickets aangevraagd kunnen worden. De details van de actie zijn nog niet bekend, maar komen voor de zomer op deze website te staan. Hieronder is het antwoord op zes belangrijke vragen te vinden.

1. Wanneer kan ik de tickets aanvragen?

De nieuwe tariefactie begint na de zomer. Er kunnen nu nog geen tickets aangevraagd worden. Het is nog niet bekend op welke datum de tickets precies aan te vragen zijn. Wanneer de datum bekend is, komt het op deze website te staan.

2. Hoe kan ik de tickets aanvragen?

De tickets kunnen aangevraagd worden via een speciale website. Om de tickets aan te vragen vul je de benodigde informatie in. De tickets worden verstuurd naar je adres. Ook worden er tickets verspreid door hulporganisaties zoals Voedselbanken, azc’s, het Leger des Heils en Blijf-van-mijn-lijfhuizen in Vervoerregio gemeenten. 

3. Hoeveel tickets kan ik bestellen?

Je ontvangt een setje van zes ov tickets. Met 1 ticket kan één persoon 1,5 uur reizen met de bus, tram, en metro in vervoerregio gemeenten.

4. Wie kunnen er tickets aanvragen?

De tickets zijn bedoeld voor de minimahuishoudens, omdat we zien dat mensen dit hard nodig hebben. Het gaat in het gebied van de Vervoerregio om zo’n 90 tot 95.000 gezinnen.
Verder zijn deze kaarten alleen bedoeld voor mensen die in Amsterdam wonen of in een van de 13 andere gemeenten in de regio. Kijk of je in de regio woont. 
We checken niet of je onder de minimumgrens valt, je gegevens worden eenmalig gebruikt om je tickets te verzenden. Wel is het van belang dat je een geldig woonadres invoert binnen de regio, er is namelijk maar één setje tickets beschikbaar per adres.

5. Wanneer is er meer bekend over de actie?

De actie gaat na de zomer van start. Voor de zomer is er meer bekend over de actie. De informatie komt dan op deze website te staan. 

6. Wie of wat is de Vervoerregio Amsterdam?

Vervoerregio Amsterdam is een samenwerking van 14 gemeenten, op het gebied van verkeer en openbaar vervoer. Dat betekent dat we samenwerken aan de wegen in deze gemeenten, en dat we ervoor zorgen dat de regio goed openbaar vervoer heeft. In de regio Amsterdam zijn we de opdrachtgever van vervoerders GVB, Connexxion en EBS. Samen met deze vervoersbedrijven geven we de gratis kaarten weg.