Tekst (smal)

Dik Trompad voor fietsers geopend

  • 23-10-2017 10:15
Op woensdag 18 oktober opende Addy Verschuren, wethouder van Zaanstad en bestuurslid van de Vervoerregio, het Dik Trompad. Het fietspad tussen de Vincent van Goghweg en de Provinciale weg, dat eerder bekend stond onder de naam Overtuinen, was al een aantal weken in gebruik, maar nu is dus ook de officiële naam bekend.

Verschuren onthulde tijdens de feestelijke bijeenkomst tevens de naam van de brug over De Vaart: C. Joh. Kievietbrug. De aanleg van het Dik Trompad is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vervoerregio. Deze verbinding was een ontbrekende schakel in ons regionale fietsnetwerk. Het fietspad verbindt Westerwatering met het centrum van de stad én Hoornseveld met het snelfietspad richting Uitgeest.

Daarnaast is het Dik Trompad een goede verbetering voor de fietsende scholieren van het Zaanlands Lyceum. In het kader van de fietsverlichtingcampagne stelde de Vervoerregio ook thuisdragertjes beschikbaar zodat de aanwezigen veilig verlicht thuis konden komen wanneer zij geconfronteerd zouden worden met kapotte fietsverlichting.

C. Joh. Kieviet is de schrijver van de beroemde verhalen van Dik Trom. Kieviet was vanaf 1 februari 1902 veertien jaar lang hoofd van de openbare lagere school in Zaandam. Hij schreef in Zaandam meerdere boeken en daarom heeft de gemeente ervoor gekozen dit fietspad te vernoemen naar de hoofdpersoon van de boeken: Dik Trom.