Tekst (smal)

Nieuwe Schiphol bus

  • 25-10-2017 12:56
Op 24 oktober arriveerde de eerste van in totaal 49 nieuwe emissieloze bussen van Connexxion. Deze zero emission bussen van busfabrikant VDL komen in plaats van de huidige Sternet bussen en gaan vanaf april 2018 op en rond Schiphol rijden.

De bussen worden geleed uitgevoerd, zodat de capaciteit van deze bussen ten opzichte van de huidige voertuigen fors toeneemt. De komende maanden wordt er hard gewerkt om het elektrisch laden op diverse locaties gereed te krijgen. De bussen hebben een actieradius van circa 80 kilometer en zullen derhalve op één dag meerdere keren moeten worden opgeladen.

Het Schiphol bus netwerk wordt voornamelijk, maar niet uitsluitend, gebruikt door ruim 45.000 werknemers van Schiphol voor woon-werk verkeer, maar ook om te pendelen van en naar de personeelsparkeerplaatsen. Daarnaast zorgt het busnetwerk van Schiphol voor vervoer van reizigers tussen verschillende locaties op Schiphol en naar randgemeenten als Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen en Badhoevedorp. Om tijdwinst te boeken is er een zogenoemd open instap regime, waarbij men bij alle deuren kan in- en uitstappen. Reizen kan met de ov-chipkaart, de Tranzer app of door te pinnen bij de chauffeur.

Het Schiphol bus netwerk maakt deel uit van de concessie Amstelland Meerlanden (AML) die in februari van dit jaar door de Vervoerregio Amsterdam is gegund aan Connexxion. Het totale wagenpark bestaat uit 270 nieuwe bussen, waarvan het grootste deel al per 10 december 2017 gaat rijden.

Zie ook: https://www.connexxion.nl/waarmee-gaan-we-rijden/1436